POTRESNA ISPOVEST RODITELJA MALE DANKE: Palimo sveće za našu devojčicu da joj osvetle put kući

S. M. JOVANOVIĆ 16. 04. 2024. u 17:44

NOSIMO crninu, ali ne primamo saučešće. Dok ne vidimo ćerku, za nas postoji tračak nade. Palimo sveće za našu Danku... da joj osvetle put našoj kući.

Foto: Društvene mreže/Igor Mitrović

Ovako, u potresnoj ispovesti za "Novosti", govore Ivana i Miloš Ilić, roditelji malene dvogodišnjakinje koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju kod Bora. U tišini, koja od tada vlada u njihovom domu, Ilići sa zebnjom iščekuju bilo kakvu vest o svojoj mezimici kojoj se svaki trag gubi u rano posle podne tog dana na imanju Dragomirovića, roditelja majke Ivane.

Baš u tom dvorištu, kako nam svedoči Ivana, je provela svoje detinjstvo pa je poželela da iskoristi lep dan i odvede decu da se prošetaju i poigraju.

Foto: S.M.Jovanović

- Mi našoj Danki svaki dan palimo sveće, ali ih nea palimo za pokoj duše, nego kako su nam u crkvi rekli, za nadu da joj osvetli put - ponavlja nam Milan.

Ilićima se svaki sekund od Dankinog nestanka pretvorila u večnost. Nalaze se, kažu nam, u lavirintu nadanja i zebnje.

- Dok se sve ovo ne razreši nemamo mira. Ne dao Bog nikom da preživi ovo što i mi. Razumite, najmanje nam je sada do priče - dodaje Miloš. - Oglasićemo se, hoćemo, ali kad sve ovo prođe.

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNjEM ŠTAMPANOM IZDANjU "VEČERNjIH NOVOSTI"!

Pogledajte više