TUŽILAŠTVO O NOVOM TROVANJU RADNIKA: Fabrika opet zatvorena, sumnja se da je ovaj lepak kriv za sve

Novosti onlajn

19. 01. 2024. u 09:13

FABRIKA “Magna”, gde je došlo do ponovnog trovanja radnika, noćas je opet zatvorena a svi radnici evakuisani - potvrdilo je Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.

Foto: J. Ćosin

- Noćas između jedan i pola dva, u trećoj smeni koja je počela u 22 sata, kod petnaestak radnika javili su se isti simptomi trovanja disajnih puteva, pa je fabrika odmah evakuisana, na lice mesta izašla je policija i vatrogasci-spasioci. Fabrika je zatvorena do daljeg, sada će izaći inspekcija rada, izvršiće se sveobuhvatna merenja u realnim uslovima i dok se ne utvrdi definitivni uzrok trovanja, verujem da inspekcija rada neće dozvoliti ponovno otvaranje fabrike - kazao je Ivan Mitrović, osnovni javni tužilac u Aleksincu.

Zvaničnih informacija o uzroku trovanja i dalje nema, ali kako nezvanično saznaju, sumnja se na lepak za itison koji je korišćen u jednom delu hale.

Kako je potvrdio direktor aleksinačke bolnice, do jutros se javilo 57 otrovanih radnika od kojih je četvoro zadržano na lečenju. Prethodne noći zbrinuta su sa istim simptomima 104 radnika.

BONUS VIDEO: PACIJENTI NAKON TROVANjA LEPKOM BIĆE PUŠTENI NA KUĆNO LEČENjE V.D.Direktor ZC Aleksinac za "Novosti"

(Telegraf)

Pogledajte više