OSTALI DOSLEDNI BORBI ZA SLOBODU: Ministar Nikola Selaković uručio boračke spomenice borcima sa područja kuršumlijske opštine

D. Z. 03. 11. 2023. u 17:03

KURŠUMLIJA je bila i ostala deo legendarnog prištinskog korpusa, jedini slobodni deo ovog korpusa i čast mi je što uprvao odavde iz Kuršumlije, prve opštine Topličkog okruga, uručujemo boračke spomenice.

foto d.z.

Ovo je prvo uručenje boračkih spomenica koje se broji stotinama.

To je danas popodne u sportskoj hali u Kuršumliji istakao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković. koji je svečano uručio boračke spomenice borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca. Ističući da su među prisutnima i porodice četrdeset i jednog palog borca sa područja ove opštine, ministar Selaković je kazao da se ovim uručenjem kazuje i da se Srbija više svojih boraca ne stidi, da je Srbije dovoljno ojačala i postala sposobna zahvaljujući odgovornoj i mudroj politici kakvu predsenik Aleksandar Vučić vodi.

Dodeli boračkih spomenica prisustvovao je i general Vladimir Lazarević koji je podsetio da je pre dvadeset i četiri godine Zapad sa svojom Nato alijanskom izvršio agresiju bez presedana na našu zemlju kao i da su ciljevi agresora bili monstruozni.

-Trebalo je za 96 sati da slome kičmu odbrane naše zemlje i ubiju više od 20.000 pripadnika prištinskog korpusa, da primoraju Srbe na kapitaliciju, ponize srpski narod i ne ostave kamen na kamenu - rekao je general Lazarević, podsetivši na reči američkog generala Veslija Klarka ali i na reči junaka prištinskog korpusa koji su isticali da nije važno pred kolikom se silom bore već koju svetinju brane.

- Odavde nema nazad, nazad je Srbija - podsetio je na reči junaka sa Košara general Lazarević, koji je pozdravljen ovacijama.

Pogledajte više