KO VODI INSTAGRAM PATRIJARHA? Oglasila se SPC posle vesti da Porfirijev Instagram vodi Vlada Srbije i zaposleni na Pinku

Novosti online 12. 10. 2023. u 11:06

SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) saopštila je danas da je za nalog na Instagramu patrijarha Porfirija zadužena isključivo Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Foto: Printskrin/Jutjub

Kako je navedeno u zvaničnom saopštenju SPC, isključivo Informativna služba SPC zadužena je za objavljivanje na društvenim mrežama i niko drugi „sa tim poslovima nema ni posredne, ni neposredne veze“.

"Povodom neistinitih informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama, a prenela ih jedna medijska kuća, a u vezi sa zvaničnim nalozima patrijarha srpskog g. Porfirija na društvenim mrežama, obaveštavamo javnost da je za upravljanje nalozima Njegove svetosti patrijarha, kao i svih patrijaršijskih glasila, isključivo nadležna Informativna služba Srpske pravoslavne crkve i da niko drugi sa tim poslovima nema ni posredne ni neposredne veze.

Jedino što je tačno u vezi sa navedenim objavama je da je Informativna služba Srpske pravoslavne crkve ovih dana, kod ovlašćenog zastupnika kompanije Meta pokrenula postupak verifikacije patrijarhovog Fejsbuk naloga (dobijanje plave tačke), imajući u vidu činjenicu da na toj platformi postoji niz lažnih naloga koji uzurpiraju ime i titulu patrijarha srpskog", navodi se u saopštenju SPC.

Pogledajte više