ŠAPIĆ OTVORIO SAJAM SPORTA NA TAŠMAJDANU: "Sport je ključ zdravlja i pravilnog rasta i razvoja naše dece" (FOTO)

Novosti online

10. 10. 2023. u 21:41

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić otvorio je danas na Tašmajdanu Sajam sporta opštine Palilula, sedmi po redu koji će se do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.

Foto: Grad Beograd

Šapić je poručio da mu je puno srce kada je među decom i podsetio da se Sajam sporta održava prvi put na nivou Grada, odnosno na svim opštinama. Kako je naveo ideja ove manifestacije je da deca dođu da se upoznaju i probaju neki sport kojim nisu imali prilike da se bave.

 – Iz tog razloga mi koji vodimo računa o budućnosti naše dece moramo da učinimo sve da imamo što više sportskih terena, igrališta, klubova i da stvorimo uslove kako bi se deca što više bavila sportom. Danas živimo u takvom vremenu da je deci nekako privlačnije da provode vreme za računarom, mobilnim ili tabletom nego da budu napolju i da se bave sportom, ali  bez sporta nema dobrog ne samo fizičkog nego i psihičkog razvoja. Zato su ovakvi događaji dobri, nastavićemo da ih podržavamo da svake sledeće godine budu veći i masovniji i da ovo postane tradicija – rekao je gradonačelnik i poželeo deci puno sreće, radosti, uspeh u školi i da se što više bave sportom.

Uz predstavljanje sportskih klubova sa opštine Palilula, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije na sajmu je održano i takmičenje „Budi olimpijac” sa glavnom idejom promocije olimpizma i olimpijskih vrednosti.

Foto: Grad Beograd

Tekst potpisa

Sajam sporta ima za cilj uključivanje što većeg  broja dece u sistem sporta,  pružanje mogućnosti deci i mladima da se informišu i odluče za sport koji će trenirati kroz promociju rada sportskih klubova na opštinama i demonstraciju i pokazne vežbe,  uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta bez obzira na realne fizičke sposobnosti i stvarnu sportsku obdarenost i jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovnu fizičku aktivnost i stvaranje navike za aktivno učešće u sportu.

Ova manifestacija održava se u organizaciji gradskih opština, Sportskog saveza Beograda i pod pokroviteljstvom Grada Beograda-Sekretarijata za sport i omladinu, a do sada su održane u Zemunu, Lazarevcu, Grockoj, Savskom vencu, Zvezdari i Starom gradu.
Otvaranju manifestacije prisustvovali su sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik Sportskog saveza Beograda Đorđe Pejčić, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport Slobodan Đurić, direktor SC „Tašmajdan” Mirko Pavlović i predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović.

Pogledajte više