NOVO UPOZORENJE RHMZ: Duvaće vetar brzine do 100 kilometara na čas, pogledajte kako se oluja kreće ka Beogradu (FOTO)

Novosti online

22. 07. 2023. u 21:02

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod objavio je da će jaka konvektna oblačnost večeras izazvati jake pljuskove sa grmljavinom i gradom na području jugozapadne i centralne Srbije, i da će se oluja premeštati dalje na istok ka Braničevskom i Borskom okrugu, odnosno ka Raškom i Rasinskom okrugu..

Foto: Printscreen/Windy

- Tokom večeri se novo grmljavinsko nevreme sa područja Slavonije, Bosne i Hercegovine i dolinom Save, u pretežno zapadnoj struji premešta ka zapadu Srbije pa se nakon 20 časova prvo u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji očekuju intenzivni pljuskovi sa jakom grmljavinom, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom sa udarima i oko 100 km/h koji može pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući bezbednost ljudi, životinja i imovine. Dalja tendencija premeštanja biće preko područja Beograda, Šumadije i Banata dalje na istok - ističu iz RHMZ.

Na sajtu Windy, na kom je moguće pratiti razne vremenske pojave, prikazano je kako trenutno, u 21 čas, izgleda nebo nad Balkanom, i gde će biti oluja koja stiže iz Hrvatske za dva sata.

Pozicija oluje u 21 čas/Foto: Printscreen/Windy

Očekivana pozicija oluje u 23 časa/Foto: Printscreen/Windy

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je upozorenje za građane, sa detaljnim uputstvima kako da se ponašaju tokom oluje.

Apel građanima objavila je i Elektrodistribucija Srbije, i tiče se pokidanih i pokvarenih provodnika.

BONUS VIDEO: Nevreme u Nišu

Pogledajte više