ZA ISIDORIN UDAH: Devojka (25) teško povređena na radnom mestu, nepokretna je i ne može samostalno da diše

Novosti online 15. 07. 2023. u 18:03

ISIDORI Vučković (1998) je neophodna naša pomoć.

Foto: Budi human

Isidora je u avgustu 2022. godine zadobila povredu grudnog koša i vratnog dela kičmenom stuba kada ju je na radnom mestu prignječio viljuškar zbog čega ostaje nepokretna, gubi vid i mogućnost da samostalno diše.

Lečenje je započeto u Urgentnom centru UKCV, a po stabilizaciji stanja zbog operativnog lečenja smeštena je u UKCS nakon čega lečenje ponovo nastavlja u UKCV. Zbog nemogućnosti samostalnog disanja Isidora je i dalje na mehaničkoj ventilaciji, a zbog nepokretljivosti i celokupnog stanja uključeni su i terapeuti.

U kontaktu sa klinikom u inostranstvu, roditelji odlučuju da Isidora tamo nastavi lečenje kako bi se odvojila od respiratora i nastavila samostalno da diše. Potrebna joj je dijagnostika kičmene moždine kako bi se znalo da li je njena nepokretljivost privremena ili trajna, kao i pregledi vezani za mogućnost vraćanja vida. Uz to potrebno je i saniranje dekubitisa koji je nastao usled dugog ležanja, rehabilitacija, specijalistički pregledi, laboratorijske analize, lekovi, ortopedska pomagala, putni troškovi i troškovi smeštaja u toku lečenja.

Da Isidora samostalno diše! Budimo humani!

Pomozimo Isidori!

Foto: Budi human

Pogledajte više