KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA VIKEND: Vremenska prognoza za narednih sedam dana

Tanjug 07. 07. 2023. u 11:33

U SRBIJI će sutra u većem delu biti pretežno sunčano, a samo su još ponegde na istoku i jugoistoku Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti mogući kratkotrajna kiša ili pljusak.

Foto Z. Jovanović

Kako navodi Republički hidrometeorološki zavod, pljuskovi sa grmljavinom još danas će lokalno biti intenzivni uz pojavu grada i uz izrazito neujednačenu količinu padavina, a od sutra će uslediti stabilizacija vremena.

Sutra će duvati slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od 14 do 19, a najviša od 27 do 30 stepeni.

I u Beogradu sutra pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 17, a najviša oko 29 stepeni.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, do subote, 15. jula, biće pretežno sunčano i sve toplije, naročito sledeće sedmice, kada će maksimalna temperatura u većini mesta biti od 32 do 37 stepeni.

Samo se u Vojvodini od srede do petka (12—14. jula) uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Pogledajte više