PREMINUO BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE TRSTENIK: Bio je i tvorac moderne košarke u svom gradu - pomogao i obnovu "Jefimijinih dana"

S.BABOVIĆ

05. 07. 2023. u 19:30

NEKADAŠNjI predsenik opštine Trstenik, dr Milan Maričić preminuo je u 85. godini života, objavljeno je na FB stranici ove lokalne samouprave.

Foto:FB opstina Trstenik

Trstenik je vodio od 1989.do 1992. godine.

- Povodom ove tužne vesti, izražavamo najiskrenije saučešće njegovoj porodici, prijateljima i saradnicima. Trstenik je mnogo izgubio - objavljeno je na FB stranici opštine Trstenik.

Dr Milan V. Maričić bio je rođen u Ražnju 1938. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Trsteniku. Diplomirao je na Medicinskom fkaultetu u Beogradu. Kako stoji u njegovoj bioografiji, radni staž započeo je kao lekar u Zdravstvenoj stanici „Prva petoletka“, a potom je karijeru nastavio u Medicini rada.

- Posebno se bavio stvaranjem povoljnih ekoloških uslova (vodosnadbevanje, kanalizacija, toplifikacija, smanjenje zagađenja vazduha) – objavljeno je u biografiji dr Maričića. - Brinuo je o izgradnji putne mreže do turističkih mesta trsteničkog kraja.

Kako je ispričao u jednom intervjuu za lokalni portal „Trsteničani“ aprila 2016. godine, u Trsteniku je živeo od svoje četvrte godine.

- Mi smo bili vezani za Moravu i mi nismo znali za more, ferije se nisu provodile na moru, naše more je bilo Morava – ispričao je Milan V. Maričić.

Maričić se smatrao i tvorcem moderne trsteničke košarke, a zaslužan je i za obnovu manifestacije „Jefimijini dani“. Posebno je interesantno da se u trku za predsedniku opštine svojevremeno upustio kao samostalni kandidat.

Pogledajte više