ULICE POPLAVLJENE, A KIŠA NE PRESTAJE: Saobraćaj paralisan, snažno nevreme pogodilo Smederevo, Veliku Planu i Vrelo kod Uba (VIDEO)

Novosti Onlajn

10. 06. 2023. u 19:47

JAKO nevreme sa grmljavinom i kišom pogodilo je ovog prepodneva razne delove Srbije, a između ostalog i Smederevo, gde su se zbog obilnih padavina ulice pretvorile u reke.

Foto: P. Milošević

U kratkom vremenskom intervalu, crni oblaci nadvili su se nad ovim gradom, a velika količina kiše koja je pala, izazvala je poplave.

Kako se vidi na snimku objavljenom na instagram profilu "192_rs", automobili se otežano kreću ulicom zbog velike količine vode, a kiša neumorno i dalje pada.

Kolaps i kod Uba

Ništa bolja situacija nije ni u Vrelu kod Uba. Intenzivne padavine paralisale su saobraćaj, a sva vozila su zaustavljena.

Još jedno gradsko naselje u Srbiji je ovog popodneva na udaru, a to je Velika Plana. Putevi su gotovo neprohodni, a vodena bujica nosi sve pred sobom.

Promenljivo oblačno i nestabilno

Podsećamo, meteorolozi su ranije najavili da će u Srbiji danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim posle podne i uveče, a koji će lokalno biti obilniji uz kratkotrajnu pojavu sugradice i grada.

BONUS VIDEO: KATASTROFA IZ VAZDUHA - Snimci iz drona prikazuju razmere poplava u Italiji

(Blic)

Pogledajte više