POTPISAN UGOVOR O RASPODELI SREDSTAVA: Za sanaciju dela puta u opštini Zubin Potok

Novosti online 08. 06. 2023. u 16:44

MINISTAR državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Aleksandar Martinović i predsednik Privremenog organa Opštine Zubin Potok Srđan Vulović danas su potpisali ugovor o raspodeli sredstava za projekat sanacije dela puta u opštini Zubin Potok, na deonici puta od velike brane jezera Gazivode do sela Kovači, u iznosu od 7.996.000 dinara.

FOTO: Novosti

Danas u 12 časova, u zgradi Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ministar Aleksandar Martinović i predsednik Privremenog organa Opštine Zubin Potok Srđan Vulović potpisali su ugovor o raspodeli sredstava za projekat sanacije dela puta u opštini Zubin Potok. Ugovor je potpisan u prisustvu zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislava Tajića.
 - Mi smo danas u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave potpisali ugovor između ministarstva i privremenog organa opštine Zubin Potok o dodeli sredstava u iznosu od  7.996.000 dinara za jedan važan projekat za građane opštine Zubin Potok i Kosova i Metohije, a to je sanacija  dela puta u opštini Zubin Potok, na deonici puta od velike brane jezera Gazivode do sela Kovači. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je uspelo pronađe sredstva u svom budžetu i da pomognemo našoj braći iz opštine Zubin Potok da uspešno realizujemo ovaj projekat koji je od velikog značaja za naš narod koji živi u tom delu KiM - rekao je ministar Martinović.

FOTO: Novosti

 - Naravno, potpisivanje ovog ugovora ima i jedan širi politički značaj, mi i na ovaj način pokazujemo da je država Srbija uz svoj narod na KiM, da smatramo da je KiM sastavni deo Republike Srbije, i samim tim mi smo danas potpisali ovaj ugovor sa opštinom Zubin Potok kao srpskom jedinicom lokalne samouprave. Na ovaj način vrlo jasno želimo da pošanjemo poruku i domaćoj javnosti i srpskom narodu koji živi na KiM i međunarodnoj zajednici da je za državu Srbiju je Kosovo i Metohija, pa i Zubin Potok sastavni deo naše države. Mi ćemo i dalje biti uz naš narod, naše ministarstvo će i dalje pomagati lokalne samouprave koje postoje na KiM. Jako je važno što smo ovaj ugovor potpisali baš danas kada se srpski narod na severu KiM bukvalno bori za svoj opstanak, kada je sa svih strana okružen specijalnim jedinicama tzv. kosovske policije, kada se bore za život svoj i za život svoje dece, ali se bori istovremeno i za opstanak države Srbije na teritoriji KiM i najmanje što smo mogli da uradimo mi kao Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je da izvojimo ovih osam miliona dinara za rekonstrukciju ovog puta. Ovo je naš mali, skroman, doprinos da naš narod ostane na svojim vekovnim ognjištima na Kosovu i Metohiji  - istakao je ministar Martinović.

FOTO: Novosti

Pogledajte više