POKLON ZA VUKAŠINA: Čitalac "Večernjih novosti" odlučio da obraduje dečaka iz Surdulice

Jelena Stojković 03. 06. 2023. u 10:45

VUKAŠIN Milosavljević (13) iz Žitorađa je učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Surdulici i ozbiljan pretendent za laskavu titulu đak generacije, uprkos dijagnozi cerebralne paralize koja mu neda da odrasta kao ostali vršnjaci.

Foto:J.S.

To što ga je bolest  onemogućila da fizički raste i razvija se kao ostala deca,  nije ga sprečila da stiče nova znanja i postiže uspehe, naročito u prirodnim naukama, kao i da planira ozbiljnu karijeju.

Nakon teksta objavljenog u Večernjim novostima o ovom dečaku, naš čitalac je odlučio da nagradi trud i na adresu škole stigao je laptop računar, baš onakav kakv je priželjkivao, na kome može lakše raditi.

- Zahvaljujem se školi, direktorki i odeljenjskom starešini,a pre svega onome ko je kupio i poslao mi laptop. Značiće mi mnogo za dalje školovanje – kaže mali vukašin ne skidajući osmeh sa lica.

Ime osobe koja je dečaku kupila laptop je poznato školi, ali prema rečima direktorke Dragane Nešić  on ne  želi da se medijski eksponira, jer  „dobročinstvo se pokazuje delima, a ne rečima i na društvenim mrežama".

Pogledajte više