KIKINĐANIN NESTAO U GRČKOJ: Radovan Juračić se u ponedeljak veče javio supruzi - od tada mu se gubi svaki trag

R. Š. 31. 05. 2023. u 16:09

KIKINĐANIN Radovan Juračić (44) otišao je u Grčku u posetu kumu, koji dugo živi u toj zemlji, ali i sa nadom da tamo pronađe posao. U ponedeljak uveče, oko 20 sati, iz Atine se javio supruzi Dragani (32), ali mu se od tada gubi svaki trag.

foto: Privatna arhiva

Njegova supruga Dragana kaže da se sa mužem čula u ponedeljak uveče, oko 20 sati, kada je on već bio na brodu, kojim je iz Atine krenuo na ostrvo Kos, ali se posle kontakt prekinuo. Radovan se nije javio ni u utorak ujutro, kada su ga zvale supruga i sestra, ali, nažalost, ni do danas. Za njim sada tragaju grčka i srpska policija, a zabrinuta supruga Dragana navodi da je obavešten i Interpol.

- Od ponedeljka o mužu ništa ne znam. Rekao je da će me zvati kada stigne na Kos, ali se više nije javljao niti odgovarao na naše pozive, a zvale smo ga već u utorak rano ujutro i ja i njegova sestra. Niti se javlja, niti ga je grčka policija pronašla. Proverili su sve hotele, bolnice i policijske stanice na ostrvima Rodos i Kos, ali ga nigde nema. Od ponedeljka uveče, jednostavno nemamo nikakav kontakt sa njim. Nije prvi put otputovao od kuće, ali je ovo prvi put da se ne javlja. To nije njegovo uobičajeno ponašanje. Ranije se uvek javljao, neprestano smo bili u kontaktu, ali sada je drugačije i zbog toga smo jako zabrinuti – priča Dragana.

Ona misli da je porodica u utorak, oko podne, preko Gugla, uspela da locira njegov telefon na Rodosu, ispred neke prodavnice, ali ne zna koliko je to pouzdano.

- Na ostrvu Kos je trebalo da bude u utorak ujutro oko šest sati. Mi smo ga zvale u to vreme, ali se nije javljao. Radovan se uvek javljao kada negde ode, ali ovo je sada sasvim drugačija situacija. On je u ponedeljka uveče na sebi imao teksas bermude (trofrtaljke), crnu majicu kratkih rukava i plave patike. Imao je i crnu „adidas“ sportsku torbu, teget ranac  – opisuje Dragana Juračić.

Radovan i Dragana imaju dvoje dece, ćerku od pet i sina od 11 godina. Radovan je iz Kikinde otišao autobusom do Novog Sada, a onda takođe autobusom da Atine.  Nakon ukrcavanja na brod, nestao je prekid komunikacije i traje do danas. Porodica je zabrinuta i moli sve koji su, eventulano, videli Radovana Juračića da se jave najbližoj stanici policije.

- Ovo nije njegovo uobičajeno ponašanje. Plašimo se za njega, jer mislimo da je mogao da nađe način da se javi. Ne znamo šta se dogodilo – očajno navodi Dragana Juračić.

Pogledajte više