"TRAŽE HITNU REKONSTRUKCIJU ŠKOLE": Oglasio se Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar"

Novosti online 30. 05. 2023. u 14:56

NAKON sastanka Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je održan sinoć sa predstavnicima Vlade, Savet roditelja oglasio se saopštenjem.

Foto D. Milovanović

Savet se zahvalio Vladi Srbije na dosadašnjem angažovanju na ispunjenju zahteva ovog saveta i dodao da očekuju rešavanje i preostalih zahteva.

- Savet roditelja insistira na potpunom ispunjenju svih zahteva koje je usvojio Savet roditelja na sednici 9. maja, uključujući i hitnu rekonstrukciju škole bez promene namene objekta, uz apsolutnu podršku inicijativi da se deo zgrade prenameni u deo sećanja na žrtve - navodi se u saopštenju Saveta.

Iz Saveta još navode:

- Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" zahteva od državnih organa i da omoguće da za sve učenike koji to žele, nastavna školska godina traje po planu rada škole i školskom kalendaru u objektu naše škole. Savet roditelja je apsolutno protiv inicijative da se školska godina završi za svu decu, koja žele da idu u školu, 02.06.2023. godine.

- Za svaki eventualni budući zahtev koji se tiče promene načina održavanja nastave u OŠ „Vladislav Ribnikar" neophodno je konsultovati Nastavničko veće i Savet roditelja. Savet roditelja daje punu podršku nastavnom kadru OŠ „Vladislav Ribnikar".

-Zahtevamo što pre na uvid kopiju Zapisnika vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom OŠ „Vladislav Ribnikar."

Pogledajte više