SRPSKI OKLOP NA OBUCI: Gađanje tenkista na strelištu “Orešac”

Tanjug

10. 05. 2023. u 18:45

PRIPADNICI bataljona naoružanog tenkovima T-72MS, koji ove nedelje realizuju obuku u terenskim uslovima, izvršili su kondiciona gađanja na automatizovanom strelištu „Orešac“ kod Vršca, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Foto Vojska Srbije

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, posade tenkova su uvežbavale borbeni rad i rešavale vatrene zadatke u dnevnim i noćnim uslovima u skladu sa zadatim taktičkim pretpostavkama.

Težište je bilo na dodatnom osposobljavanju mladih starešina i profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primili dužnost u jedinici, a vrlodobri i odlični rezultati postignuti na gađanjima najbolje govore o kvalitetu realizovane obuke i uvežbanosti posada za realizaciju dodeljenih zadataka.

Kondiciona gađanja u oklopnim jedinicama Vojske Srbije predstavljaju važan korak u pripremi za bojeva gađanja i učešće na taktičkim vežbama, a njihova uspešna realizacija doprinosi očuvanju i unapređenju osposobljenosti profesionalnog sastava i ukupne borbene gotovosti jedinice.

Tenkovski bataljon T-72M je organizaciona jedinica Kopnene vojske opremljena najsavremenijim tenkovima na upotrebi u Vojsci Srbije.

Namenjen je za izvođenje oklopnih i protivoklopnih dejstava u borbenim operacijama, samostalno i u sadejstvu sa drugim jedinicama, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Pogledajte više