EFIKASNA UPRAVA KAO SERVIS GRAĐANIMA: Ministar Martinović predstavio izmene Zakona o zaposlenima u pokrajinama i lokalnoj samoupravi

Novosti online 24. 04. 2023. u 16:49

IZMENE i dopune Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave trebalo bi da obezbede jedinstveni pravni režim za celokupnu upravu i dodatni kvalitet zapošljavanja na pokrajinskom i lokalnom nivou. Namera Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave jeste da uspostavimo ujednačen režim za službenike na svim nivoima vlasti i stvorimo suštinski efikasnu i odgovornu upravu, kao pravi servis građanima.

MDULS

Ovo je poručio ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović u Novom Sadu na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.
On je podsetio da se prošle godine započelo sa uvođenjem sistema kompetencija u rad pokrajinske i lokalne samouprave i istakao da su do sada svi organi uskladili svoje unutrašnje akte sa definisanim "Okvirom kompetencija" za rad administracije. Ove godine ide se korak dalje i započinje se sa pripremom za uvođenje zapošljavanja na bazi kompetencija, kako bi celokupno upravljanje ljudskim resursima bilo zasnovano na znanjima, veštinima i sposobnostima potrebnim za delotvorno obavljanje poslova uprave.

MDULS

 


Ministar je dodao i da je jačanje administracije kroz prijem kvalifikovanih i kompetentnih kadrova preduslov boljeg rada uprave i pružanja kvalitetnih usluga građanima i privredi.
Na javnoj raspravi prisutnima se obratio i zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Radivoj Paroški, nakon čega je usledilo predstavljanje i diskusija o Nacrtu zakona.

Pogledajte više