SVETSKI DAN RADIO-AMATERA: Ministar Jovanović uputio čestitku

Novosti online 18. 04. 2023. u 12:58

MINISTAR informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović uputio je svim radio-amaterima Srbije čestitku povodom Svetskog dana radio-amatera.

Foto: Tanjug

- Svim radio-amaterima u Srbiji čestitam Svetski dan radio-amatera. Vaša svakodnevna aktivnost na širenju i unapređenju znanja u oblasti radio-komunikacije, elektrotehnike, fizike i ostalih srodnih nauka, te uspostavljanje novih prijateljstava širom sveta koje činite uz pomoć radio-talasa, ali i vaša nezaboravna pomoć društvenoj zajednici koju ste više puta u istoriji ispoljili, čini vaš hobi jednim od najplemenitijih. Sa željom da vaše aktivnosti budu i dalje uspešne i nagrađivane kao i do sada, srdačno vas pozdravljam vašom skraćenicom – 73. - rekao je ministar Jovanović.

Na današnji dan 1925. godine u Parizu je osnovana Međunarodna radio-amaterska unija (IARU), a 18. april je proglašen Svetskim danom radio-amatera. Radio-amaterizam u Srbiji postoji više od devet decenija i okuplja na hiljade ljudi iz različitih krajeva i raznih profesija.

Pogledajte više