DECA IZ "MULTIARTA" U KUĆI FUDBALA: Svetski dan autizma

M. N. M. 02. 04. 2023. u 14:42

SVETSKI dan autizma, 2. april, udruženje "Multiart" iz Vrbasa čiji je osnivač Boris Bijelović nosilac i plakete "Novosti" za najplemenitiji podvig (sa Jelenom Marković, za "Vozače velikog srca Srbija"), i ove je godine obeležilo na poseban način i, kao i uvek, sa svom "svojom" decom.

Fejsbuk

 "Multiart" koji na sve načine brine i pomaže decu sa razvojnim teškoćama i njihove porodice, godinama poziva ljude da se, baš na ovaj dan, slikaju u plavim ili belim majicama, duksevima sa plavim oznakama (plava boja je oznaka za autizam) i fotografiju postave na društvenim mrežama sa porukom "I ja volim nekog sa autizmom" ili "I ja nosim plavo". To je proteklih godina, na njihov poziv, uradilo više hiljada ljudi, a prošle godine su se u ovu akciju uključili FK Partizan i Zajednica fudbalskih klubova superlige i prve lige Srbije - FK Partizan ugostio je mališane iz udruženja, Zajednica je uradila majice i velike banere. Ove godine, "Multiartovci" su sa decom posetili sportski centar u Pazovi, gde su raširili veliki transparent sa natipisom "I JA VOLIM NEKOG SA AUTIZMOM - 02. april Svetski dan autizma" na fudbalskom terenu, a mališani su ugošćeni i darivani suvenirima FSS.

- Mi smo inače od prošle godine sa decom intenzivno prisutni na stadionima, deca često nose dresove naših fudbalera koji su im lično poklonjeni - navodi Bijelović. - Nismo nikada doživeli nijednu neprijatnost, iako su naša deca sa najtežim dijagnozama, o svemu pišemo na društvenim mrežama i govorimo u medijima. Mišljenja smo da sa te strane Vlado Glođović - prijatelj i saradnik udruženja, bivši fudbalski sudija, a danas FIFA i UEFA delegat, i mi kao organizacija radimo nešto što nije u dovoljnoj meri prisutno u našem društvu, takođe da radimo na popularizaciji fudbala na drugačiji način, a poseta sportskom centru u Pazovi sve ovo podiže na još viši nivo.     

Pogledajte više