"ISTINA JE NA NAŠOJ STRANI": Lučić o prljavoj kampanji koja se vodi protiv Telekoma

Novosti online

18. 03. 2023. u 10:59

NAKON tvrdnji medija koji su u vlasništvu Junajted grupe Dragana Šolaka da "Evropska unija kritikuje Telekom", iz te kompanije odgovoaraju da je u pitanju obmana građana i javnosti.

Foto D. Milovanović

Iz te kompanije tvrde da je Dragan Šolak zarad svojih poslovnih i političkih interesa uložio ogromna sredstva u lobiranje protiv Telekoma i Srbije, i to uoči glasanja u Evropskom parlamentu o izveštaju specijalnog izvestioca za našu zemlju, koje je planirano za april.

I pored tvrdnji Junajted grupe, Telekom Srbije i Evropska unija su partneri na raznim projektima čiji je cilj unapređenje privrede i bolji kvalitet života građana.

Evropska investiciona banka, zvanična banka EU, odabrala je upravo srpski Telekom za ekskluzivnog partnera u celom regionu za uvođenje najsavremenije 5G mreže. Polovina investicije Telekoma u 5G biće iz sredstava EIB

Ovih dana počeo je i veliki projekat uvođenja optičkog interneta u najudaljenije seoske sredine u Srbiji, na čemu rade Vlada Srbije, Telekom i EU, preko svoje Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Zahvaljujući saradnji naše države, Telekoma i EBRD, oko 120.000 domaćinstava i 700 škola u ruralnim sredinama dobiće internet brzine kao da su u centru Beograda.

Takođe, Telekom Srbija kao najveća telekomunikaciona kompanija na Zapadnom Balkanu ima vodeću ulogu na projektu ukidanja rominga sa EU, gde neposredno i veoma uspešno sarađuje sa Evropskom komisijom, koja je praktično vlada EU.

Uz sve navedeno, Telekom Srbija je sa evropskim i svetskim medijskim brendovima suosnivač dve kablovske TV stanice: Euronjuz Srbija i Blumberg Adrija, kojima samo Šolakovi lažni nezavisni mediji mogu da osporavaju objektivnost i profesionalizam.

A tu je i partnerstvo Telekoma Srbija i jedne od najvećih evropskih i svetskih kompanija u "telko" industriji Vodafona, čije standarde primenjuje u čitavom nizu poslovnih procesa i usluga. Telekom Srbija je nedavno, kao prva domaća kompanija, otvorio svoje zvanično predstavništvo u Briselu, kako bi što uspešnije, brže i efikasnije primenjivao sve regulativa i standarde EU u poslovanju, kao i zarad što bolje komunikacije sa evropskim institucijama i predstavnicima.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je ovih dana, na pitanje novinara kako komentariše najnovije napade na kompaniju koju predvodi, odgovorio:

- Kampanja protiv Telekoma traje već petu godinu i dirigovana je iz iste kuhinje, naše konkurencije. Protiv te kampanje borimo se na dva načina - tako što gradimo uspešnu kompaniju i tako što javnosti govorimo istinu. I protiv te prljave kampanje pobeđujemo, jer je istina na našoj strani, istina je naše najjače oružje.

Pogledajte više