CURI GAS IZ ARTEŠKOG BUNARA: U Bečeju evakuisano desetak građana

Novosti online 09. 03. 2023. u 11:34

U TOKU je sanacija starog arteškog bunara na uglu Ulice Nikole Tesle i Republikanske u Bečeju. Koncentracija gasa, koji je počeo da curi nakon saobraćajne nezgode koja je pomerila statiku cevi, nije tolika da bi mogla biti štetna po zdravlje ljudi.

Foto: Tanjug/Nataša Lazarević

Štab za vanredne situacije Bečeja uveo je vanrednu situaciju na delu teritorije gde je havarija. Sanaciju bunara, uz adekvatnu opremu, obavljaju radnici NIS-a. Donet je i veliki ventilator koji bi razduvavao štetni gas ukoliko se pojavi tokom izvođenja radova.

Đaci iz obližnje osnovne škole danas ne pohađaju nastavu, a deca iz vrtića su raspoređena u druge objekte predškolske ustanove.

Iz kruga od 30 metara evakuisano je desetak građana koji tu žive, prenosi RTS.

U Štabu za vanredne situacije Bečeja nemaju tačnu procenu kada će bunar biti saniran, a neka očekivanja su da to može biti sutra.

Ekipe NIS-a došle da pomognu

Kompanija NIS oglasila se nakon curenja gasa u Bečeju.

„Kompanija NIS dobila je molbu Opštine Bečej da pomogne u sanaciji arteškog bunara u ovoj opštini, koji nije u vlasništvu Kompanije, a na kome je, kako je Kompanija obaveštena, došlo do izbijanja vode i gasova. Kao i 2012. godine kada je došlo do slične situacije, NIS će pružiti pomoć, kako bi sanacija bila izvršena u što kraćem roku, pa je tako na mesto događaja upućena vatrogasna jedinica NIS-a koja je u komunikaciji sa gradskom vatrogasnom jedinicom. Takođe, specijalna ekipa NIS-a izvršiće merenje gasova na lokaciji, dok je na mestu obezbeđena i oprema za rad u uslovima povećane koncentracije gasova".

Pogledajte više