DVE LISTE ZA RUKOVODSTVO SANU: Akademicima istekao rok za predaju kandidatura

Lj. Begenišić

08. 03. 2023. u 10:53

ROK za predaju kandidatura za časnike SANU - predsednika, dva potpredsednika i generalnog sekretara istekao je juče, a kako "Novosti" saznaju - predate su dve liste: kao kandidati za predsednike liste predvode kompozitor Svetislav Božić i fizičar i sadašnji generalni sekretar Zoran Knežević.

Arhiva

Na Božićevoj listi kandidat za potpredsednika za društveno-humanističke nauke je istoričar Slavenko Terzić, a za prirodne nauke matematičar Miodrag Mateljević, dok će se za mesto novog genralnog sekretara "boriti" psihijatar Dušica Lečić Toševski.

Na Kneževićevoj listi za mesto potpredsednika za društvene nauke konkuriše istoričar umetnosti Miodrag Marković, a za prirodne nauke fizičar Zoran Popović, koji je i sada potpredsednik Akademije. Kandidat za poziciju generalnog sekretara je lekar Nebojša Lalić.

Po proceduri, izborna komisija SANU pregledaće sve prijave i sastaviti konačnu listu kandidata, a 15. marta u Akademiji će biti održana predizborna rasprava o kandidatima. Izborna skupština zakazana je za 30. mart.

Pogledajte više