KOMISIJA ISPITALA SMRT TRUDNICE U UŽICU: Pacijentkinja savesno lečena (FOTO)

N.Janković

06. 03. 2023. u 13:50

Unutrašnja komisija formirana u užičkoj Opštoj bolnici, kao i inspekcija Ministarstva zdravlja u ponedeljak su utvrđivali okolnosti pod kojima je u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi preminula mlada trudnica Isidora Puzović (25).

Privatna arhiva

Prethodno, urađena je klinička obdukcija tela nesrećne žene, pre nego što je protekle subote sahranjena na groblju Sarića osoje u Užicu.

- Komisija formirana u našoj ustanovi radi od ponedeljka ujutru, a tokom dan je obavljen inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja – potvrdila je dr Nataša Gagović, direktorka Zdravstvenog centra Užice. – Komisija je mišljenja da su svi dijagnistički i terapijski postupci sprovedeni u interesu pacijentkinje, a u skladu sa medicinskim postulatima.

Izveštaj patologa o kliničkoj obdukciji tela Isidore Puzović, a koja je urađena 3. marta, još nije završen.

Obdukcioni nalazi i izveštaj inspektora Ministarstva zdravlja se očekuju.

OB Užice

Podsetimo, Isidora Puzović je primljena u Opštu bolnicu u noći između prošlog četvrtka i petka, u teškom stanju, u šestom mesecu trudnoće. Plod u tom trenutku nije davao znakove života. Lekari užičke bolnice izneli su pretpostavku da je pacijentkinja preminula od posledica sepse, koja se javila nakon smrti ploda. Prethodno, ona je nekoliko dana lečena pod sumnjom na upalu mokraćnih puteva. U bolnicu se javila sa povišenom temperaturom, ustanovljena je smrt ploda i urađen je hitan carski rez. Zatim su se javila obilna krvarenja, primila je 40 jedinica krvi i plazme. Urađena je i historektomija, odstranjivanje materice. Pored svih napora lekara, ishod je bio tragičan.

Na poslednjoj ginekološkoj kontroli, uoči tragedije, obavljenoj 15. februara, svi nalazi bili su uredni.

Privatna arhiva

Tekst potpisa

Isidora Puzović sahranjena je protekle subote na groblju Sarića osoje u Užicu. Na večni počinak ovu tragično preminulu mladu ženu ispratile su stotine sugrađana, suprug Jovan, roditelji Jasmina i Ratko, brat Ivan, porodice Mićić i Puzović.

Pogledajte više