DOJAVE BILE LAŽNE: Posle provere pretnji o postavaljenim bombama u 17 škola

B.B.

01. 03. 2023. u 13:34

TOKOM prepodnevne smene, dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 17 osnovnih škola u beogradskim opštinama Zemun i Voždovac. Policija je sprovela provere i utvrdila da su dojave lažne, saopštilo je Ministasrtvo prosvete.

Foto: Milena Anđela

- U cilju bezbednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smeni je prekinuta do okončanja provere policije, nakon čega su u najvećem broju ovih škola deca vraćena na nastavu - navodi se u dopisu. - Nastava u drugoj smeni će biti organizovana u skladu sa utvrđenim rasporedom časova. O svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

Prema informacijama kojima Ministarstvo prosvete raspolaže lažne dojave o bombama stigle su u sledeće škole:

Voždovac:

OŠ „Dositej Obradović" , OŠ „Jajinci", OŠ „Vojvoda R. Putnik", OŠ „Karađorđe", OŠ „Janko Veselinović",  OŠ „Veselin Masleša", OŠ „Danilo Kiš", OŠ „Milan Đ. Milićević".

Zemun: OŠ „Majka Jugovića", OŠ „Svetozar Miletić", OŠ „Mihajlo Pupin", OŠ „Branko Radičević", OŠ „Petar Kočić", OŠ „Gornja Varoš", OŠ „B.P. Pinki", OŠ  „Mitraljeta", OŠ „ Sava Šumanović", OŠ „Lazar Savatić".

Pogledajte više