GRBIĆI SU BUDUĆNOST OVE ZEMLJE: Ministarka Darija Kisić posetila sedmočlanu porodicu u Zemunu

Novosti online 25. 02. 2023. u 11:50

Porodice, a posebno višečlane su najveće bogatstvo naše zemlje i cilj nam je da ovakvih porodica bude što više u Srbiji, istakla je ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić, koja je posetila sedmočlanu porodicu Tanje Grbić u Zemunu.

porodica

Ministarka Kisić je sa majkom Tanjom i njeno šestoro dece razgovarala kako višečlana porodica funkcioniše i šta je to što država može da preduzme da bi njihovoj i drugim takvim porodicama kvalitet života bio još bolji.

Ona je istakla da Grbići treba da budu primer onima, koji bi želeli da imaju velike porodice da istraju u tom cilju, jer su deca budućnost ove zemlje.

-Bila je velika privilegija upoznati Tanju i njenu decu, koja su izuzetna, talentovana i veoma uspešni đaci, a pre svega su srećni i nasmejani. Ova porodica odiše toplinom, ljubavlju i slogom i time pokazuju da je porodica najsigurnije mesto za svakog čoveka /-rekla je Kisić.

Ministarka Kisić je navela da se u periodu od 2015. do 2022. godine beleži rast broja zaposlenih majki i majki koje imaju akademsko obrazovanje, magistraturu ili doktorat koje su rodile treće i četvrto dete.

-To je naš osnovni cilj, da nam se rađaju deca i da nas ima što više, kao i da osnažimo porodicu i budemo podrška roditeljima - istakla je Kisić.

Pogledajte više