DEMONSTRACIJE SRPSKIH PRIJATELJA U PRAGU: Održan protest "Oteto Kosovo"

Boris Subašić 17. 02. 2023. u 21:00

U srcu Praga, na trgu Vaclavske namesti, održan je 17. februara protest "Oteto Kosovo", koji tradicionalno organizuje češko udruženja građana "Prijatelji Srba na Kosovu i Metohiji".

fejsbuk Jarosalav Foldina

fejsbuk Jarosalav Foldi

 

Počasni predsednik i saosnivač  udruženja građana "Prijatelji Srba na Kosovu i Metohiji", češki parlamentarac Jaroslav Foldina ponovo je podsetio je da je samoproglašena lažna država nastala kao posledica NATO bombardovanja 1999. i nasilne secesije južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija, posle njene okupacije od strane NATO armija.

fejsbuk Jarosalav Foldi

 

- Kolektivni Zapad time je počinio zločine protiv međunarodnog prava i naše demonstracije žele da podsete na to. Uostalom, isti "naši saveznici" su na isti način postupili 1938. godine u Minhenu, kada su dali blagoslov Hilterovoj Nemačkoj da rasparča Čehoslovačku i anektira Sudete, u nadi da će to Hitleru biti dovoljno. Podržite borbu kosovskih Srba za dostojanstven život u njihovoj okupiranoj zemlji - poručio je Foldina.

On se 1999. godine oštro protivio NATO agresiji i tokom bombarodvanja je posetio Beograd dajući podršku srpskom narodu. Posle agresije sa prijateljima je organizovao su tronedeljni boravak 1.000 srpske dece u Bohemiji. Objavio je niz tekstova o KiM u kojima je češku javnost upoznao sa činjenicama koje suzapadni mediji prećutali. Od SPC je odlikovan ordenom Svetog Konstantina i Jelene za pomoć i podršku srpskom narodu.

fejsbuk Jarosalav Foldina

 
Pogledajte više