MOST KOD ALEKSANDROVCA SRUŠEN, ALI SE RUŠE I ZNACI UPOZORENJA: Prelaz preko reke nebezbedan i za vozila i za pešake

S.BABOVIĆ

30. 01. 2023. u 21:43

MOST na reci Vratarici kod Aleksandrovca urušen je usled velikih bujica pre dve nedelje,ali se prelaz preko uprkos svim znacima upozorenja koristi!

Foto: Informativna sluzba Aleksandrovac

Da stvar bude gore, upozoravajuća signalizacija se redovno uklanja. U opštini podsećaju da je inspekcija zabranila upotrebu mosta.

-Apelujuemo na sve građane, a posebno na građane mesnih zajednica Dobroljupci i Panjevac, da u uslovima proglašenje vanredne situacije postupaju u skladu sa navedenom odlukom i donetim rešenjima nadležnog organa i da ni pod kakvim uslovima ne koriste porušeni most ma reci Vratarici u MZ Dobroljupci za prelazak vozila i pešaka,a da pešaci za prelazak reke za sada mogu jedino da koriste delimično oštećen most na putu Dobroljupci-Krašani-Panjevac, gde je zabranjen prelazak svih kategorija vozila-predočeno je na zasedanju Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Iz Aleksandrovca su nešto ranije zatražili pomoć Okružnog štaba za vanredne situaciju sa sedištem u Kruševcu.

Velike padavine u januaru uticale su i na druge mostove u Župi. Delimična oštećenja pretrpeli su prelazi u Novacima, Donjoj Velikoj Vrbnici, Trnavcima i Vražogrncima. Most na Vratarici, međutim, najzbiljnije je ugrožen.

BONUS VIDEO - NOVA OPASNOST NA ZAPADNOJ MORAVI:Pogledajte katastrofalan pešački most koji spaja Varvarin i Ćićevac

Pogledajte više