SVEŠTENIK NAĐEN MRTAV: Kod crkve u Vučitrnu pronađeno telo, ostavio oproštajno pismo

D. Z. 27. 01. 2023. u 15:00

TELO sveštenika S. V. (48) pronađeno je sinoć u objektu pored Crkve Svetog Ilije a, kako se navodi u saopštenju tzv. kosovske policije, na mestu je pronađen pištolj, pa se, prema prvim nezvaničnim informacijama, pretpostavlja da se najverovatnije radi o samoubistvu.

foto D.Z.

Kako su jutros preneli elektronski mediji na albanskom jeziku, citirajući komandira kosovske policije za region Vučitrna, članovi porodice nastradalog muškarca, starog 48 godina, prijavili su da je pronađeno telo u stambenom objektu koji se nalazi u okviru pravoslavne crkve u Vučitrnu.

Policija je po nalogu tužioca počela istragu, a telo je poslato na obdukciju.

Prema nezvaničnim saznanjima, supruga sveštenika prijavila je sinoć oko 23.00 časa da se u crkvenom konaku nalazi telo sveštenika koji je, takođe prema nezvaničnim informacijama, ostavio oproštajno pismo.

Inače, sveštenik S. Č. je sa suprugom i ćerkom boravio u crkvenom konaku unazad nekoliko godina i bili su jedina srpska porodica u ovom gradu u kojem je, do 1999. godine, živelo više od hiljadu Srba.

Raseljeni Srbi iz Vučitrna izbegli uglavnom u susednu Kosovsku Mitrovicu okupljali su se oko crkve na praznik Svetog Ilije kojem je ovaj hram i posvećen.

Pogledajte više