Mala poboljšanja i promene koja imaju veliki zdravstveni efekat

Novosti online 23. 01. 2023. u 09:40

Zdravlje bi trebalo da nam je na prvom mestu. Iako je izuzetno važno doneti radikalne odluke i krupne promene, i malim poboljšanjima se može učiniti dosta na podizanju kvaliteta opšteg zdravstvenog stanja.

Foto: Promo

Nekada se kroz najrazličitije načine postiže zaista mnogo i ostvaruju neverovatna zdravstvena poboljšanja, a mi vam predlažemo tri zaista neophodna:

  • Zubni implantati,
  • Veća fizička aktivnost,
  • Kvalitetna obuća,

Ovo su najbolji načini kako da se poboljša zdravstveno stanje bez napora i uz jednostavne korekcije sa najboljim efektom. Uz to, rezultati će biti vidljivi vrlo brzo pa će se nastaviti sa dobrim merama i daljim napredovanjem na poboljšanju zdravstvenog stanja.

Zubni implanti kao jedinstven način zamene nedostajućih zuba

Kada je u pitanju dentalni turizam i zubni implanti Srbija je važan centar jer se izvode i najkomplikovanije intervencije po povoljnim cenama.

Zubni implanti jedini mogu da zamene nedostajući zub od korena pa do veštačke krune. Procedura nadoknade podrazumeva ugradnju titanijumskog šrafa umesto izvađenog korena, a potom i veštačke krune. Na ovaj način zubni implanti na jedinstven način vraćaju funkciju vilici jer je važno imati sve zube da bi lice imalo simetriju, a hrana se sitnila pravilno i sa jednakim opterećenjem svih zuba.

Stomatolozi u Srbiji koriste najsavremenije tehnike i kvalitetne materijale pa su upravo zbog toga cenjeni u Evropi, ali i mimo nje.

Malim promenama – dodavanjem nedostajućeg zuba se jako puno dobija na estetici, ali i poboljšanju opšteg zdravstvenog stanja.

Trake za trčanje – vežbanje svuda i u svakom trenutku

Vođenje zdravijeg života nije komplikovano ni teško. Nije potrebno komplikovano vežbanje već je dovoljna šetnja ili džogiranje kao način da se aktivira metabolizam i podstakne topljenje masnih naslaga.

Trake za trčanje su obavezan deo treninga u teretani, ali su i način da se efikasno vežba i u kućnim uslovima. Dovoljno je svakodnevno ili nekoliko puta sedmično šetati ili trčati određen vremenski period pa da se oseti veliki pomak u zdravstvenom stanju i poboljšanje, kako kroz gubitak kilograma, tako i kroz bolju opštu fizičku spremnost.

Velika prednost koju imaju trake za trčanje jeste i kontrola pređenog rastojanja, koliko se kalorija troši, kontrola pulsa, trošenja masnoće… tako da se postižu odlični rezultati za mnogo kraće vreme.

Za siguran korak – kvalitetna obuća

Poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja je itekako moguće kroz jako male promene, a kvalitetna obuća je osnov svakog koraka. Ne samo da anatomski đon olakšava pravilno koračanje, kvalitetna obuća je i podrška kičmenom stubu, kukovima i čitavoj anatomiji prilikom stajanja.

Ovakvi modeli ne moraju da budu neatraktivni ili ružni, već moderni i uklopivi uz svaku kombinaciju. Važno je birati modele sa kvalitetnim đonom, ulošcima i materijalom koji podržava stopala i svaki korak.

Sve ovo su mala poboljšanja koja će imati dugoročno dobar efekat na zdravstveno stanje osobe. Važno je istrajati u promenama jer zahtevaju jako malo izmena i pružaju osnov za nove promene i nastavljanje sa promenama.

Kada osetite efekte promena, budete imali lepši osmeh, poboljšate kondiciju i svaki korak bude bez bola, onda ćete imati volju i da uvedete nove promene koje će nastaviti sa daljim poboljšanjima.


 

Pogledajte više