SUSPENDOVANA VASPITAČICA U VRTIĆU "ČAROLIJA": Šta se dešava posle smrti dečaka (4) koji je progutao žir

J. S.

11. 01. 2023. u 06:30

VASPITAČICA koja je radila u vrtiću "Čarolija" u Vladičinom Hanu kada je Dimitrije Đokić (4) progutao žir, i kasnije preminuo u UKC Niš, suspendovana je, potvrđeno je "Novostima" u lokalnoj samoupravi.

Foto:J.S.

Na ovoj "meri" biće tri meseca, a računa se da će toliko biti dovoljno i da se završi istražni postupak.

Direktorka Predškolske ustanove u Vladičinom Hanu Ljiljana Ristić odbila je i da komentariše ovaj slučaj "zbog istrage", a nije htela ni da nam kaže da li je ona donela odluku o suspenziji. Nezvanično saznajemo da suspendovana vaspitačica nije bila prisutna u sobi gde deca spavaju, kada se dogodio incident.

Postupak pokrenut posle smrti dečaka još je u fazi predistražnih radnji, a Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu još nije dostavljena tražena dokumentacija.

- Praznici su malo usporili proceduru, još očekujemo obdukcioni nalaz i ono što je još važnije, zapisnike zdravstvene i prosvetne inspekcije - kaže za "Novosti" tužilac Dragan Nikolić.

Prema rečima tužioca, istraga će se verovatno kretati u pravcu rešavanja pitanja nadzora. Ranije je potvrđeno da postoji snimak iz hodnika, na kojem se vidi kako dečak trči i pada, dok navodno snimka iz sobe gde mališani spavaju nema. Video-nadzor bi, svakako, bio od velike pomoći da se utvrdi da li je dečak sam progutao žir, što je jedna od verzija ove tragedije, ili mu je žir u usta ubacilo drugo dete. Iako je u početku u ovu drugu verziju malo ko verovao, sada se se o njoj sve češće govori.

Pogledajte više