GRUDVANJE SA MINISTARKOM: Darija Kisić sa porodicom koja ima petoro dece (FOTO)

Novosti online 14. 12. 2022. u 16:43

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić posetila je u Crnoj Travi porodicu Tamare Perović, koja se vratila u tu opštinu, da živi sa porodicom.

Foto: Ministarstvo

Ministarka Kisić je istakla da je ova porodica, koja broji sedam članova, pravi primer poboljšanja demografske slike Srbije, što je prioritet Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

- Crna Trava je opština u kojoj je prošle godine rođeno samo četvoro dece. Zato je svaki doprinos poboljšanju demografske slike u ovoj sredini i svako novo dete koje se rodi od izuzetnog značaja za očuvanje ovog mesta i ovog dela Srbije - navela je Kisić.

Budući da je Tamara Perović pokrenula mali biznis proizvodnje prirodnih proizvoda, ministarka Kisić je naglasila da njen primer treba da slede sve žene koje imaju ideju i viziju i da budu hrabre i istrajne na tom putu.

- Hvala Perovićima što pokazuju da je prodica glavni pokretač i najveće bogatstvo svakog čoveka - rekla je Kisić i dodala da će Ministarstvo pružiti podršku mladoj mami da ova porodica proširi zasade maline i borovnice.

Ministarka Kisić je posetila i opštinu Crna Trava, gde je sa predsednikom Slavoljubom Blagojevićem razgovarala o trenutnoj demografskoj slici ovog mesta i načinima kako da se ona poboljša.

Pogledajte više