PRED DECOM BEZ GEJ KADROVA: Kulturni centar u Novom Pazaru skinuo sa repertoara film "Čudesni svet"

Lj. BEGENIŠIĆ

30. 11. 2022. u 09:21

CRTANI film "Čudesni svet" povučen je, na zahtev publike, sa repertoara Kulturnog centra u Novom Pazaru.

Građani Novog Pazara ogorčeni zbog sadržaja na velikom platnu, Foto shutterstock

Problem je, kako su nam rekli roditelji koji su decu vodili na projekciju ovog crtaća, što se u njemu otvoreno propagira - homoseksualnost.

Majka koja se javila našoj redakciji kaže da je u petak odvela decu na premijeru animiranog filma, ali da su i ona i deca bili zatečeni onim što su u filmu čuli.

- U crtanom filmu se dečak starosti 16 godina otvoreno izjašnjava kao homoseksualac - priča ova majka, inače psiholog po profesiji.

- Nije prihvatljivo da ovakve sadržaje nudimo deci koja nemaju još razvijenu svest o tome o čemu film govori i koju poruku šalje.

Naša sagovornica ističe da su roditelji poslali Kulturnom centru u Novom Pazaru zahtev da se preispita sadržaj filma i njegovo dalje prikazivanje, pa je nakon toga doneta odluka da se film skine sa repertoara.

Da je postupak novopazarskih roditelja vredan primer organizacije i pobune roditelja protiv sve brutalnije i nasilnije kvir propagande, smatra Miša Đurković, direktor Instituta za evropske studije.

- Zapadne multinacionalne korporacije vode sistematsku propagandu za razaranje svake zajednice, počev od porodice i sistematski nameću propagandu podmuklo ciljajući decu i omladinu kao ranjivu grupu podložnu manipulaciji - ističe Đurković.

- Postupak roditelja u Pazaru trebalo bi da bude primer svima nama i u drugim krajevima države da se organizujemo i da sprečimo da nam maltretiraju, zbunjuju i zavode decu.

Ljudi u tome prepoznaju totalitarnu ideologiju još opasniju i pogubniju od komunističke jer direktno ulazi u porodice i udara na decu.

Foto promo

On smatra da iza ovog podmetanja stoji profit, ali mnogo više od toga ideološki fundamentalizam, posebno usmeren ka tinejdžerima. To je bio slučaj i sa lekcijama u udžbenicima biologije za osmi razred, što je domaća javnost prozrela. Vreme je, otud, da građani shvate da moraju da se suprotstave ovoj ideologiji.

- Posebno treba istaći što se muslimani i hrišćani sve više povezuju i zajednički bore protiv ovog ludila - ističe Đurković.

Inače, crtani film "Čudesni svet" od 24. novembra prikazuje se u bioskopima širom Srbije. Animirano ostvarenje bavi se sukobom između generacija u porodici i željama roditelja da deca vole i rade isto što i oni sami.

"DIZNI" ŠIRI PROPAGANDU

KOMPANIJA "Dizni" od nekada vodeće kuće za afirmaciju srećnog detinjstva, radne etike i discipline, postao je vodeći subjekat sistematske gej propagande - ističe Đurković. On podseća da je i ove godine u Americi pokrenut veliki broj peticija protiv njihove aktuelne politike i projekata poput "Čudesnog sveta".

Pogledajte više