RASTE VODOSTAJ ZBOG OBILNIH PADAVINA: Vanredna odbrana od poplava u slivu Morave, Drine, Kolubare i Lepenice

Novosti online

20. 11. 2022. u 15:53

REDOVNA odbrana od poplava proglašena je na vodnoj jedinici "Lim – Prijepolje", a vanredna odbrana od poplava, osim na slivu Zapadne Morave, proglašena je i na vodnim jedinicama "Drina Loznica", "Kolubara- Valjevo", "Lepenica-Kragujevac", "Velika Morava - Ćuprija, Paraćin", "Zapadna Morava – Kruševac", "Zapadna Morava – Čačak".

Foto: G. Šljivić

Kako se navodi u saopštenju "Srbijavoda", usled obilnih padavina porastao je vodostaj reka u Novom Pazaru i Tutinu.

Na rekama Raška, Jošanica i Vidrenjak u Novom Pazaru nadležne službe su na na terenu sa teškom mehanizacijom, kamionom sa 3.000 džakova koji će se puniti na lokaciji u blizini reke u Novom Pazaru, dva kamiona, kip i mali bager.

Dežurne službe su u skladu sa fazom odbrane na terenu u Tutinu sa 3.000 džakova za odbranu od poplava, kao i potrebnom mehanizacijom.

Usled tendencije rasta nivoa vodostaja na reci Lim u Prijepolju, kako je saopšteno, proglašena je redovna odbrana od poplava i u toku je postavljanje mobilne opreme za zaštitu od poplava u dužini od 80 metara, preneo je Tanjug.

Sa očekivanim padavinama postoji tendencija porasta vodostaja u toku sutrašnjeg dana, a nadležne službe i vodoprivredna preduzeća sprovode sve potrebne mere kako bi na kritičnim deonicama ublažili izlivanja vodotokova.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više