PAS JOŠ ČUVA ZGARIŠTE JEVIĆA: Nesreća majke i sina iz Kikinde, vatra im usred noći uništila kuću koja više nije za stanovanje

R. Šegrt

16. 11. 2022. u 10:00

PRAVA je sreća da se Jelena Jević (67) iz Kikinde i njen bolesni sin Marko (41) nisu ugušili kada je pre nekoliko noći, oko tri sata ujutro, u njihovoj kući izbio požar dok su bili na spavanju.

Foto Rada Šegrt

Jelena se trgla zbog dima i shvatila da je vatra zahvatila unutrašnjost njihovog doma u Srbobranskoj ulici. Imala je samo jednu pomisao, da izbavi sina iz sobe. Izašli su na ulicu i počeli da traže pomoć.

- Ne dao Bog nikom ovakvu situaciju. Nemamo gde da se vratimo. Sve je izgorelo. Bela tehnika, nameštaj, plafon se ruši, sve je postalo pepeo ili je natopljeno vodom od gašenja - jada se Jelena, penzionerka, koja je u februaru već preživela jednu nevolju.

Kuća više nije upotrebljiva. Od vatre je oštećen krov, popucali su prozori sa dvorišne strane, a unutrašnjost je ugljenisana. Nijedna prostorija više nije za uputrebu. Nije bezbedno ni ulaziti unutra.

Foto Rada Šegrt

Osim vatrogasaca, brzo su reagovale i socijalne službe Grada Kikinde, pa su Jevići odmah privremeno smešteni u hostel u centru grada. Svesni su da tu mogu da provedu ograničeno vreme, ali u kuću ne mogu da se vrate, jer je sada zgarište. Požar je, verovatno, izazvala loša električna instalacija.

- Mnogo sam se uplašila, jer je bila noć. Komšija preko puta je pozvao vatrogasce. Oko sat vremena su gasili vatru - priča Jelena na zgarištu koje sada čuva samo pas ljubimac koji je ostao u dvorištu.

Jelena je penzionerka, a privremeni smeštaj njoj i sinu našao je Centar za socijalni rad.

Jelena Jević, Foto Rada Šegrt

Potpuno je neizvesno gde će dalje. Nada se da neće ostati na ulici.

- Molim javnost i humanitarne organizacije da nam pomognu. Mi sami ništa ne možemo da uradimo. I do sada smo teško živeli, jer je moja penzija mala, 35.000 dinara - Jelenin je vapaj.

Svi koji žele da pomognu Jevićima mogu da kontaktiraju sa gradskim službama u Kikindi.

Novčana pomoć može da se uplati na račun Jelene Jević: 265-0000000580627-52, kod Rajfajzen banke.

Foto Rada Šegrt

PREŽIVELA SAOBRAĆAJKU

U JELENINOM životu nevolje su se ređale jedna za drugom. Najpre joj se taško razboleo muž. Nakon duge bolesti preminuo je pre više od deset godina. Ona je penziju zaradila kao službenica, ali to nije dovoljno za pristojan život, pa je radila sezonske poslove. U februaru je doživela tešku saobraćajnu nesreću, kada se više puta prevrnuo kombi koji je prevozio grupu sezonaca. Ona je prošla najgore, zbog teške povrede, u nogu joj je ugrađena šipka, pa otežano hoda.

Pogledajte više