MALIŠANI KAO ZVERI: Svi detalji drame iz vranjske dečje igraonice u kojoj je pretučen osmogodišnji dečak

D. RISTIĆ

06. 11. 2022. u 19:41

OSMOGODIŠNjEG dečaka brutalno je pretukla grupa vršnjaka u jednoj vranjskoj igraonici na proslavi rođendana, što je samo nastavak nasilja koje traje duže vreme, tvrdi majka.

Žestoko nasilje, Foto privatna arhiva

Jelena Đ. navodi da je nasilje nad njenim sinom počelo od prvog razreda, najpre zadirkivanjem povicima "buca" i "debeljuca", zbog čega je mališan izbegavao hranu.

Verbalno nasilje vremenom je prešlo u fizičko, pa je mališan jednog dana došao kući sa modricama na vratu, a drugi put je udaren pesnicom.

- Ja sam odmah reagovala kod učiteljice i pedagoga, ali imam utisak da oni žele da sve zataškaju jer su nasilnici deca uticajnih roditelja, sa jakim vezama - navodi majka.

Foto privatna arhiva

Sve je kulminiralo slučajem u igraonici, kada je dečaka gotovo sve vreme proslave fizički maltretirala čitava grupa dece.

- Ostavila sam ga i izašla svojim poslom i bila sam šokirana kada mi je ispričao da su ga gurali, udarali i skakali po njemu. On se krio u toaletu, ali nije mogao da izbegne nasilje. Radnica u igraonici mi je, kada sam došla po dete, uz osmeh rekla da je sve bilo u redu, osim male čarke. Međutim, kada sam insistirala da pogledam snimke sa kamera, sa užasom sam ustanovila da su mog sina maltretirali čitava dva i po sata - uznemireno govori Jelena i pita se da li u ovakvim objektima mogu da rade osobe bez odgovarajućih kvalifikacija.

Majka navodi da je slučaj prijavila policiji i dete odvela lekaru i da ima dokaze koji potvrđuju da je dečak doživeo povrede prilikom zlostavljanja. Na kraju, dodaje, da se obratila i Ministarstvu prosvete i da neće odustati sve dok se slučaj ne istera na čistac, a odgovorni ne budu kažnjeni.

Žestoko nasilje, Foto privatna arhiva

Tužilaštvo čeka

Do zaključenja broja iz policije se nisu oglašavali o ovom slučaju, dok iz tužilaštva navode da trenutno nemaju informacije o incidentu.

Foto privatna arhiva

"DRUGOVI" IZ RAZREDA

KAKO je objavila fejsbuk-stranica "Stop nasilju", u igraonici "Bum-bum" u Vranju došlo je do vršnjačkog nasilja. Uz video-zapis na kome se delimično vidi kako dečaci biju druga piše:

"Ova deca idu u istu školu, isto odeljenje u Vranju 'Vuk Karadžić', ovo nije prvi put da se dešava nasilje nad ovim dečakom, radnice iz ove igraonice slagale su da je dečak izašao bez povreda, što ćemo u daljim objavama dokazati, kao i slike izveštaja lekara, povrede dečaka. Pokušaj da se ovo zataška neće se desiti, svi odgovorni moraju biti sankcionisani zbog ovog."

Pogledajte više