POPISIVAČI NISU BILI KOD VAS: Ovo su brojevi telefona na koji će vas popisati

V.C.S.

01. 11. 2022. u 15:29

DEŽURNE ekipe Republičkog zavoda za statistiku formirane su u opštinama širom Srbije da bi građani koji nisu popisani mogli da se jave u produžetku popisa, koji će trajati i tokom ove nedelje. Najviše zainteresovanih ima u Beogradu.

Foto M. Anđela

- Kod nas se popisivač uopšte nije pojavio, a kada sam, teškom mukom, dobila Info centar Republičkog zavoda za statistiku, rekli su mi da moja ulica, Telečka, na Ledinama, uopšte nije na spisku za popis. Uzeli su podatke, a da li će neko doći, videćemo - kaže Dragana B. iz Beograda.

Drugi građani se žale da su im popisivači ostavili poruke kako će ih telefonski popisivati bukvalno poslednjeg dana popisa, popodne, dok u nekim delovima glavnog grada tvrde da se popisivači nisu ni javljali, niti su dolazili.

Republički zavod za statistiku objavio je da će se popis u narednih maksimalno sedam dana produžiti u nekim delovima Beograda, Užica, Pančeva, Subotice, Novog Sada, Smedereva, Valjeva i Šapca.

U Beogradu će to, između ostalog, biti deo Novog Beograda, i to baš Ledine, zatim Ripanj, leva obala Dunava (opština Palilula), delovi Zvezdare...

Na ovom linku možete naći brojeve telefona sedišta opštinskih popisnih komisija, na kojima građani još dva-tri dana mogu dobiti informacije i zakazati popis ili ga obaviti telefonski

https://popis2022.stat.gov.rs/media/31190/adrese_popisne-komisije_.pdf

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pogledajte više