"OČEKUJEMO DALJE NALOGE": Direktor bolnice u Ćupriji o slučaju mladića preminulog nakon kolonoskopije

Novosti online 01. 11. 2022. u 11:03

U OPŠTOJ bolnici Ćuprija, povodom komplikacija tokom kolonoskopije i smrti pacijenta Marka Stojanovića (30), započet je inspekcijski nadzor od strane inspektora Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja, kaže v. d. direktora bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić.

FOTO: Privatna arhiva

Podsetimo, tridesetogodišnji mladić iz Svilajnca koji je nakon komplikacija tokom kolonoskopije iz Ćuprije prebačen u Kragujevac, a potom u Beograd, preminuo je u Kliničkom centru Srbije.

- Trenutno očekujemo dalje naloge Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja - dodaje Gajić za Telegraf.

Mladić je u ponedeljak u Opštoj bolnici u Ćupriji podvrgnut kolonoskopskom pregledu, a zbog nastalih komplikacija prebačen je u Klinički centar u Kragujevcu, a potom i u UKC Srbije.

Foto Privatna arhiva

Pet dana posle komplikacija nastalih prilikom kolonoskopije u Opštoj bolnici u Ćupriji, izgubio je životnu bitku u petak, 28. oktobra.

Čak i kada su u četvrtak Markovoj porodici iz beogradskog Kliničkog centra, gde je transportovan iz kragujevačkog KC, u koji je prethodno dovezen iz ćuprijske medicinske ustanove, najpre javili da je upao u duboku komu, a potom i da je "moždano mrtav i da je na aparatima", verovali su da će da se izvuče i nadali se do poslednjeg trenutka.

Markova porodica, kaže njegova sestra, proživljavala je šok za šokom. Naglašava i da neće odustati dok odgovorni ne budu kažnjeni.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više