SREDSTVIMA KANCELARIJE ZA KIM ISKOPAN BUNAR: Za četiri porodice u Starom Gracku rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem

Novosti online 03. 10. 2022. u 14:45

U Starom Gracku, u okviru naselja u kojem žive četiri raseljene porodice sa oko 20 članova domaćinstva, sredstvima Kancelarije za KiM iskopan je bunar sa pijaćom vodom, čime im je rešen višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Bunar će mnogo značiti jer je voda život. Do sada smo imali vrlo malo vode, pritisak je bio veoma slab, a tokom letnjeg perioda gotovo je uopšte nije bilo - istakao je predsednik sela Zoran Ćirković, i dodao da selo opstaje zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Ovo je samo jedan od projekata kojima Kancelarija za KiM preko Privremenog organa opštine Lipljan podržava opstanak preostalih Srba u Starom Gracku.
 

- Što se tiče Privremenog organa opštine Lipljan i Kancelarije za KiM mi smo stalno na terenu u Starom Gracku. Ove godine ćemo da podelimo i poljoprivredne mašine meštanima, obazbedili smo sredstva i za finansiranje fudbalskog kluba koji je ove godine prešao u višu ligu i već igra. Sve što je u našoj moći mi radimo kako bi ovi ljudi opstali u svom selu - kazao je predsednik Privremenog organa opštine Lipljan Milan Joksimović, navodi se na sajtu Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO: SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pogledajte više