MERIDIAN OPET BEZ GREŠKE: Nakon predsedničkih izbora - tačna prognoza i imena mandatara!

Promo

27. 08. 2022. u 18:00

Lista sa preko 60 imena javnih ličnosti koje su se u proteklom periodu navodila kao kandidati da im sledeće radno mesto bude u Nemanjinoj 1 prostrujala je još početkom aprila domaćom javnom scenom. Osim što je izazvala uobičajeno veliku polemiku, još jednom se pokazalo da je margina greške kladionice Meridian izuzetno niska.

Foto: Tanjug

Najozbiljniji politički analitičari i istraživači javnog mnjenja u zemlji i često ističu kako je za najpribližnije predviđanje rezultata političkih izbora u određenoj zemlji, pored medija i procena specijalizovanih agencija, suštinski važno pratiti kretanje kladioničarskih kvota.

Foto: Promo

 

Kladionica Meridian to dokazuje i u praksi, pošto se još jednom pokazalo da su njene prognoze bile tačne, ovog puta za izbor premijera Srbije.

Naime, još početkom aprila ova kladionica predstavila je ponudu za izbore, uključujući i izbore za funkciju Predsednika Vlade Srbije.

Foto: Promo

 

Kao prvi favorit figurirala je Ana Brnabić, sa kvotom 1.80. Danas se, kao što znamo, informacija potvrdila kao istinita.

Foto: Promo

 

Valja napomenuti da je Meridian, kada je reč o izborima, još po nečemu bio unikatan ove godine – u ovoj kladionici bilo je moguće uživo klađenje na izlaznost, iz sata u sat.

Takođe, bukmejkeri ove kompanije izlaznost na parlamentarnim izborima procenjivali su na 58.5%, dok je na birališta, prema konačnim rezultatima, podsetimo, izašlo 58.63% građana upisanih u birački spisak, što je odstupanje od više nego zanemarljivih 0.13%.

Foto: Promo

 

Osim izlaznosti, uspešno su prognozirali izborne rezultate najrelevantnijeg dela političkih snaga, kao i procenat osvojenih glasova novog - starog predsednika Srbije.

Meridian - kompanija koja ne greši.

Pogledajte više