ANIN ŽIVOT ZAVISI OD LEČENJA U JAPANU: Pomozimo mladoj Kragujevčanki da ozdravi i posmatra svoju ćerku (5) dok raste

Novosti online 17. 08. 2022. u 22:14

DO tog ponedeljka 13. juna, Kragujevčanka Ana Miletić (40) živela je sasvim običan i jednostavan život voljene majke petogodišnje devojčice i supruge.

Foto: Privatna arhiva

A onda je zbog glavobolja kojeje imala neko vreme otišla kod lekara i saznala jezivu istinu da ima Glioblastoma multiforme gradus 4 - najbrže rastući tumor na mozgu. Ana je operisana na neurohirurškoj klinici u Beogradu 17. 6. 2022. godine. U toku su hemio i radio terapije. I nažalost, za ovu mladu ženu više ne postoje u Srbiji druge opcije lečenja.

- Prognoza je veoma loša prognoza i od strane lekara koji vam to kažu na klinici. Na raspolaganju imate radio i hemioterapiju u Srbiji i to traje mesec dana i to je ono što imate kao put u ovom trenutku - kaže Ana.

Taj put, posle operacije, Ana prolazi sada. Suprug i petogodišnja kćerka stalno su uz nju. Nedaju joj da klone.

- Ana je veliki borac, ona će učiniti sve što može, pozitivna je, samo joj treba dati oruđe sa kojim će se boriti - ističe suprug Miljan.

A to oruđe i jedina nada za izlečenje je japanski lek - lek Delitakt.

Foto: Privatna arhiva

- S obzirom da se radi o vrlo agresivnom tumoru, vreme mi je od neprocenjivog značaja, a neophodno je da nakon sprovedene terapije u Srbiji, nastavim lečenje u Japanu, gde smo već uspostavili kontakt sa prof. Minoru Tanakom, preko naše ambasade u Tokiju, na Univerzitetskoj klinici u Tokiju, gde se primenjuje inovativna terapija lekom Delytact. Tamo je lek registrovan i izlečenje je 92 posto, to je ono što su nam njihovi lekari zvanično potvrdili - kaže Ana.

Uz pomoć humanih ljudi, što preko individualnih akcija, što preko Fondacije „Budi human“ za Anino lečenje do sada je prikupljeno 400.000 evra. Nažalost, to je samo iznos neophodan za terapiju. Novac je potreban još za putovanje, kao i boravak u Japanu i troškove koje bi Ana mogla imati, kao i za partioca. Jer ova bolesna majka ne može sama na put.

Foto: Privatna arhiva

Broj računa za uplatu

Svi ljudi dobre volje, koji mogu i žele da uplate pomoć, mogu to učiniti na dinarski tekući račun banke Poštanska štedionica a.d:

200-128419063-61 ili devizni: 200-128419179-04

(Beneficiary customer: IBAN: RS35200000012841917904; Name: Ana Miletic; address: Ivana Milutinovica 29 Kragujevac Serbia);

Pogledajte više