INSPEKCIJA UŠLA U "BALANS MEDIKU": Registrovani za trgovinu, a pacijentima nameštali kičmu

B. R.

20. 07. 2022. u 10:46

INSPEKCIJA Ministarstva zdravlja, posle više bezuspešnih pokušaja, uspela je u ponedeljak da uđe u Holistički centar "Balans medika", gde je Milan Đurić bio na "nameštanju atlasa", proceduri tokom koje je ostao paralizovan, i tri meseca kasnije preminuo u Institutu "Banjica".

Foto: M. Anđela

Kako je "Novostima" potvrđeno u Ministarstvu zdravlja, u ponedeljak je, kada su inspektori došli, klinika bila otključana jer se neko od vlasnika zatekao unutra.

- Ustanovljeno je da "Balans medika" apsolutno nema nikakvu dozvolu za medicinske usluge, i da je zapravo ogranak KIM EXTRADE DOO, firme za "spoljnu i unutrašnju trgovinu i usluge"- rečeno nam je u Ministarstvu zdravlja.- Ta ustanova za nas praktično ne postoji, jer apsolutno nije imala nikakvo rešenje niti dozvolu za medicinsku praksu, zvaničnu ili alternativnu.

Inspektori su po proceduri doneli nekoliko rešenja protiv "Balans medike" - o pokretanju prekršajnog postupka, kao i o zabrani rada, iako je ovo drugo zapravo formalno, jer taj holistički centar nije ni imao dozvolu za rad.

Pogledajte više