JUN JE BIO JEDAN OD NAJTOPLIJIH OD 19. VEKA Meteorolog izneo novu prognozu: Čeka nas 55 tropskih noći

Novosti online 14. 07. 2022. u 12:53

METEOROLOG Slobodan Sovilj je izneo detaljnu vremensku prognozu za naredni period i osvrnuo se na protekli jun mesec, za koji kaže da je bio jedan od četiri najtoplija od 19. veka.

Foto: Z. Jovanović

- Jeste prijatnije sada jer nismo imali temperature preko 35 stepeni. Danas i sutra će biti najtopliji dani, zbog toga će na snazi biti žuti meteoalarm. Nakon toga očekujemo svežiji vazduh i padavine sa grmljavinom. Sa ovim prodorom svežijeg vazduha, u nedelju u ponedeljak temperatura će biti do 26 stepeni. Od utorka sledi porast temperature, a sa njima i tropske noći - rekao je Sovilj.

Jun mesec je bio za 1-3 stepena topliji u odnosu na prošlu godinu, Sovilj kaže da je ovaj jun bio jedan od četiri najtoplija još od 19. veka.

- Ovo je jedno od najtoplijih leta, RHMZ je izdao obaveštenje gde piše da nas očekuje oko 55 tropskih dana. Taj trend se već video u junu mesecu, prosečna temperature je bila 1-3 stepena viša u odnosu na prošlu godinu. Ovaj jun bio je jedan od četiri najtoplija od 19. veka - izjavio je meteorolog Sovilj.

BONUS VIDEO:

NESVAKIDAŠNjA SCENA U BEOGRADU: Roda u šetnji parkom kod Ekonomskog fakulteta

Pogledajte više