MOLBA VUČIĆU PROMENILA ŽIVOT UKRAJINKE: Mlada doktorka nakon apela predsedniku sada leči u Vranju

J. STOJKOVIĆ

01. 07. 2022. u 07:30

JEDNO pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću promenilo je život mladoj Ukrajinki doktorki Juliji Stepnovoj iz Harkova.

Dr Stepnova želi da nostrifikuje diplomu, Foto J. S.

Bila je veoma nervozna kada je prišla predsedniku Vučiću tokom njegove nedavne posete Centru za azil na ulazu u Vranje, gde su smeštene izbeglice iz Ukrajine.

Objasnila je da je lekar pedijatar i imunolog i da bi volela da radi u struci. Nakon kraćih konsultacija sa ministrom Zlatiborom Lončarom, predsednik Vučić je rekao da je Srbija otvorena za sve ljude koji žele da u njoj žive irade.

- Nisam verovala da će biti tako jednostavno. Sada mi je drago što sam pitala, trenutno pomažem svojim zemljacima, a nadam se da ću uspeti da nostrifikujem diplomu i ostanem da živim u Srbiji koju sam izabrala što zbog vere, što zbog jezika - priča Julija.

Ona dodaje da nema gde da se vrati i da je sve granatirano. Brine za oca koji nije mogao da napusti grad i kaže da bi bila najsrećnija kada bi im se i on pridružio. Dr Julija Stepnova kaže da je vrlo zadovoljna kako je njena porodica primljena u Srbiji.

- Kolege u Zdravstvenom centru u Vranju su zaista predusretljive, otvorene su za svaku konsultaciju i svako moje pitanje, sada lečim samo ljude u Centru i nadam se da ću imati priliku da pomažem i drugima - kaže Julija.

ZAHVALNI

JULIJIN osmogodišnji sin je krenuo u školu u Vranju. Vrlo se brzo prilagodio i stekao nova prijateljstva. Ova porodica je vrlo zahvalna ljudima iz Komesarijata i ostalim zaposlenima u Centru jer uvek imaju toplu reč za sve njih koji su pobegli iz Ukrajine.

Pogledajte više