Smeštanje najstarijih članova porodice u dom za stare

Promo

16. 05. 2022. u 16:00

Jedna od najtežih odluka za porodicu i njihove najstarije članove jeste ona koja se tiče smeštanja u dom za stare.

Promo

Bilo da ovu odluku donosite ubrzo nakon nekog akutnog oboljenja ili se duži vremenski period bavite ovim pitanjem, Vaš i naš cilj je isti - bezbedna i mirna starost provedena u staračkom domu.

Kada je pravo vreme da donesete ovu odluku?

Ukoliko se vaši roditelji, bake ili deke nađu u situaciji da nisu sposobni za samostalno obavljanje svakodnevnih aktivnosti ili u većoj meri zavise od vaše pomoći, a vi niste u mogućnosti da im tu pomoć pružite - vreme je da počnete da razmišljate i prikupljate informacije o smeštanju u dom za starija lica.

Promo

U zavisnosti od procene lekara o količini nege koja je potrebna potencijalnom korisniku, možete razmatrati da li je vreme za smeštanje najdražih u starački dom ili im je potrebna pomoć u vidu boravka i nege u domu nekoliko sati u toku dana. Odluka o smeštanju u dom za stare može biti pravi izbor ukoliko je korisniku potrebna dvadesetčetvoročasovna medicinska briga i nega, kao i za one kojima je potrebna nega u vidu rehabilitacije.

Zašto je ova odluka najbolja za vaše najdraže?

Većina starijih osoba svojevoljno odlučuje o promeni načina života i smeštanju u starački dom, međutim sve je veći broj starijih koji ne žele da se prilagode ovakvom načinu života i promeni svakodnevnih navika. Zato, jako je važno da se u dom presele osobe koje su u dogovoru sa porodicom zaključile da je to najbolja odluka kako za njih, tako i za njihove mlađe članove porodice.

Često se u procesu donošenja ove odluke porodice potencijalnih korisnika susreću sa osećajem krivice usled osude okruženja zbog smeštanja roditelja u dom za stare, smatrajući da na taj način brigu o njima prepuštaju drugome.  Starost i ono što sa njom dolazi ne mora biti neugodna i zamorna kako za vas, tako ni za vaše roditelje, bake i deke, zato, važno je znati da dom za negu o starima može biti najbolje rešenje za veliki broj porodica.

Promo

domu za stare Vila Dunav stručno medicinsko osoblje svojim korisnicima pruža atekvatnu brigu i negu kroz zadovoljenje zdravstevnih, fizioloških, socijalnih, kao i kulturnih i duhovnih potreba. Bilo da im je potrebna nega 24h dnevno ili pomoć oko dnevnih aktivnosti, naše tim je tu da vašim najstarijim članovima porodice olakšaju I ulepšaju starost.

Promo

Naravno, uloga bližnjih i porodice je podjednako važna - težite ka tome da svojim roditeljima obezbedite adekvatnu brigu i negu u ustanovi koja je za to najbolje i najsavremenije opremljena. Ulepšajte im svaki rođendan, praznik i dane provedene na mestu koje je prilagođeno njihovim potrebama.


 

Pogledajte više