JOVIĆ UMRO OD UPALE PLUĆA: Tužilaštvo zvanično odbacilo krivične prijave u vezi sa smrću policijskog inspektora

S. J. M.

05. 05. 2022. u 11:32

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivične prijave u vezi sa smrću bivšeg policijskog inspektora Dejana Jovića, nakon što je komisijskim veštačenjem doktora specijalista zaključeno da je preminuo prirodnim putem, usled teškog obostranog zapaljenja pluća uzrokovanog korona virusom.

Foto: Arhiva Novosti

Zbog nastalih komplikacija ove infekcije u vidu progresivnog pogoršaanja plućne funkcije i razvoja šoknog stanja, Jović nije uspeo da se izbori i preživi, saopštilo je Tužilaštvo.

Prijave za teško ubistvo su odbačene jer ne postoje osnovi sumnje da je ono i učinjeno.

Iz Tužilaštva podsećaju da se u mišljenju veštaka navodi da je:

- Smrtni ishod kod Dejana Jovića nastupio i pored svih mera intenzivnog lečenja, preduzetih sve vreme boravka u specijalizovanoj bolnici, od skoro tri i po nedelje. Na osnovu medicinske dokumentacije u spisima može se reći da se uzrok smrti Jovića ne nalazi u nekoj drugoj okolnosti koja nije u direktnoj vezi sa virusnom infekcijom. Analizom medicinske dokumentacije u spisima koja se odnosi na lečenje, ustanovljeno je da su svi pojedinačni nalazi međusobno saglasni, jasni i logični po pravilima medicinske struke, kao i da je tok bolesti koji je opisan u medicinskoj dokumentaciji u spisima opisan pravilno, da je jasan i logičan, te da je smrtni ishod jasan i logična posledica takvog toka i istorije bolesti od koje je i preminuo.

Pogledajte više