PRETRAGA TERENA KRENULA SA TRI RAZLIČITE TAČKE: Nastavljena potraga za Milošem Mladenovićem iz Trstenika (FOTO)

S. Babović

23. 04. 2022. u 10:01

POTRAGA za Milošem Mladenovićem (30) iz Trstenika, čiji je nestanak prijavljen pre dva dana, krenula je jutros sa tri punkta.

Foto: Novosti

Najmanje 200 lica javilo se da pomogne policiji, žandarmeriji, lovcima, jedinici za potragu, planinarima.

Foto: Novosti

Skup volontera

Brojni su volonteri dobili instrukcije MUP-a na terenu šume kod naselja Čairi, gde su ranije nađeni delovi odeće, veša i tragovi stopala za koje se veruje da su Miloševi.

- Bilo je važno da se u potragu uključe novi, odmorniji ljudi, jer su volonteri prethodnog dana zaista bili iscrpljeni, na terenu su bili od 7 do 19 sati - kažu učesnici potrage za "Novosti".

Foto: Novosti

Nestali mladić

Neki od dobrovoljaca koji su se odazvali apelu porodice zapalili su jutros sveću na zbirnom mestu, u čairskoj crkvici. Iako je prošlo najmanje 48 sati od trenutka kada je mladić poslednji put viđen, svi se nadaju da je živ, pozivajući se na nove bosonoge tragove i nove pronalaske komada odeće, koji su nađeni na mestima gde ranije nisu bili primećeni.

Potragu kako je predočeno "Novostima" otežava konfiguracija terena, olistala šuma i činjenica da je potencijalni prostor za pretragu oko 15.000 hektara gustog drveća.

Čairska šuma je delimično na granici opština Trstenik i Aleksandrovac.

BONUS VIDEO:

POTRAGA SE NASTAVLjA: U šumi kod Trstenika pronađen deo odeće nestalog mladića

Pogledajte više