KADA HAUBICE ZAGRME: Vežba haubičko-artiljerijskog diviziona Četvrte brigade KoV

Novosti online 19. 04. 2022. u 07:21

PRIPADNICI samohodnog haubičko-artiljerijskog diviziona iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske izveli su taktičku vežbu sa bojevim gađanjem na poligonu „Pasuljanske livade“.

Foto Vojska Srbije

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, uvežbavane su borbene radnje i postupci posluga samohodnih haubica 122 mm 2S1 „gvozdika“ u pružanju artiljerijske podrške jedinicama brigade tokom izvođenja operacija. Izvođenju vežbe prethodili su intenzivna individualna i kolektivna obuka, kao i realizacija vežbovnih i ispitnih gađanja.

Izviđanje i posedanje vatrenog položaja, maskiranje, određivanje elemenata za gađanje, pravovremeno uvođenje artiljerijske jedinice u borbu, kao i organizovanje artiljerijske vatre, samo su neki od segmenata kompleksne obuke artiljeraca koji su uvežbavani i provereni na ovoj vežbi.

Vrlodobri i odlični rezultati postignuti na vežbi i bojevim gađanjima govore o kvalitetu obučavanja u divizionu, kao i o osposobljenosti ove jedinice Četvrte brigade kopnene vojske za realizaciju zadataka za koje je namenjena.

Pogledajte više