MAJA BOJIĆ, NOVA VODITELJKA "STUDIJA ZNANJA", O 5. SEZONI: Gledaoci pitaju goste preko "Zuma"

Marina JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

15. 04. 2022. u 21:00

PRVI put se obrela u ulozi voditeljke, još u osnovnoj školi, kada je shvatila da nema strah od kamera. Tada se u njoj javila želja da se jednog dana i sama pojavi na malom ekranu.

Foto: N.Ristić

Prilika za to ukazala joj se 2018. godine, na jednoj kablovskoj televiziji, a posle toga je imala angažmane i u eksternim produkcijama.

- Imala sam sreću da mi se, i pre završetka studija Fakulteta političkih nauka (koje već privodim kraju), otvore vrata televizije, kroz koja sam dugo želela da prođem - priča, za "Novosti", novo lice RTS-a, Maja Bojić, koja je i nova voditeljka emisije "Studio znanja" (RTS 2, 22.20).

- U novom konceptu emisije glavni sam domaćin, ali imaću pomoć koleginica koje će se smenjivati iz nedelje u nedelju. Reditelj Darko Kamarit je i ove sezone sa nama. Kovoditeljka Maja Radivojević večeras nam dovodi gosta iznenađenja, koji će nam otkriti nešto više o svetu kvizova.

Glavni i odgovorni urednik Opšteobrazovnog programa RTS i autor i urednik "Studija znanja", Zoran Živković, zapazio je Maju u serijalu koji se emitovao na RTS-u.

Foto: N.Ristić

Sa Zoranom Živkovićem

- Zoran je rekao producentu da bi voleo da stupi u kontakt sa mnom, zbog saradnje. I, eto mene u "Studiju znanja". Vrlo sam zahvalna Zoranu na ovoj prilici i trudiću se da opravdam njegovo poverenje - ističe naša sagovornica, koja nam je otkrila i sa kojim novinama serijal "Studio znanja" ulazi u petu sezonu.

Foto: N.Ristić

Voditeljka sa Daliborom Petrovićem i Slobodanom Bubnjevićem

- Novina je pregršt, od novog studija, koji je međukorak do studija koji nam je namenjen, a trenutno je u rekonstrukciji. Mada se emisija nije emitovala skoro dve godine, vredno smo radili na novim temama. Obogatili smo emisiju novim vidovima komunikacija, kao što je instagram-stranica "Studio znanja", na kojoj objavljujemo razne priloge i najave za emisije. Publika nije više sa nama uživo, već ima priliku da preko "Zum" aplikacije postavi pitanja našim gostima. U narednim emisijama, bavićemo se novim tehnologijama, lepotom, baladama, rečima, zdravljem. Svako će se u nečemu pronaći - kaže Maja Bojić.

TREBA ZNATI PRAVE STVARI

NIJE važno mnogo znati, već znati prave stvari - moto je večerašnje emisije o opštem obrazovanju, u kojoj gostuju Dalibor Petrović, sociolog, Slobodan Bubnjević, fizičar i urednik sajta Nauka, Kristina Stevanović (EcoHub), harfistkinja Marina Arsenijević i vokal Julijana Vincan, Nataša Anđelković, savetnica za književnost i Miloš Nićić, doktorand kulturologije. - Želimo da pokažemo da opšte obrazovanje nije ni "dosadno", ni "nepotrebno", kako mnogi misle. Gledaoci će saznati zašto je ono od neprocenjive vrednosti za život čoveka u gotovo svim aspektima - poručuje Maja Bojić. 

Pogledajte više