OTVORENA NOVA ZGRADA FON-a U BEOGRADU: Pogledajte kako izgleda (FOTO)

A. Z. K.

13. 04. 2022. u 15:49

NOVU zgradu Fakulteta organizacionih nauka danas su svečano otvorili predsednica vlade Ana Brnabić i ministar obrazovanja Branko Ružić. Nova zgrada ima preko 6.000 metara kvadratnih.

Foto: Milena Anđela

Predsednica vlade poželela je studentima uspeh u narednim godinama studiranja. Kako je rekla, informacione tehnologije su prepoznate kao jedan od važnih sektora koje naša zemlja može uspešno da izveze.

- FON je uvek bio jedan od onih fakulteta za koji je postojalo veliko interesovanje, ali je falilo prostora i evo danas smo konačno i taj problem rešili, rekla je premijerka.

- Novi objekat omogućiće da će u narednim godinama skoro 30 odsto više studenata moći da upiše FON, a sve će se to vratiti našoj zemlji i ekonomiji. Naš plan je da ne stanemo ovde, već da nastavimo ulaganja u obrazovanje - rekla je premijerka.

Ona je istakla da je to prva nova zgrada fakulteta koja je izgrađena u Beogradu nakon više od 30 godina. Premijerka je najavila i da će nova zgrada omogućiti FON-u da upiše 25 do 30 odsto studenata više.

Dekan FON-a Milan Martić rekao je da 50 godina taj fakultet nije menjao svoju programsku orijentaciju i da je već 20 godina vodeći fakultet u oblasti informatike i menadžmenta.

Fakultet organizacionih nauka u Beogradu je osnovan 4. novembra 1971. godine.

Pogledajte više