POKRET SOCIJALISTA: Srbija NATO agresiju nikada neće zaboraviti, niti oprostiti

Novosti online 24. 03. 2022. u 16:00

ČLANOVI Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd danas su u centru grada organizovali svoju tradicionalnu akciju "Slikom protiv bombi" povodom obeležavanja 23. godine od početka NATO agresije na Srbiju.

Foto Arhiva

Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Vladimir Ilić poručio je da Pokret socijalista ne može i nikada neće zaboraviti NATO agresiju na svoju zemlju.

Ilić je, takođe, naglasio da Srbija više nego ikad mora da očuva mir i stabilnost, a da je garant te stabilnosti politika koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić.

-  Dvadeset tri godine posle otpočinjanja  agresije NATO alijanse na Srbiju, Pokret socijalista poručuje da ne možemo da zaboravimo i da nikada nećemo zaboraviti  rušenje naše Srbije i ubijanje nevine srpske dece. NATO se za svoj strašan zločin nikada nije pokajao, sve zemlje koje čine tu alijansu, a koje su učestvovale u bombardovanju naše Srbije nikada se nisu izvinile zbog hiljada ubijenih i povređenih, nedužnih civila - rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, NATO i sve zemlje alijanse nikada se nisu izvinile građanima Srbije zbog rušenja njihovih kuća, mostova, bolnica, zbog bacanja kasetnih bombi na njihove gradove, zbog trovanja zemlje osiromašenim uranijumom.

- Dolaskom Aleksandra Vučića na vlast, Srbija na dostojanstven način obeležava sve datume stradanja i patnje našeg naroda. Dolaskom Vučića na vlast, naša država konačno sme da kaže da je NATO izvršio agresiju na Srbiju, sme da pomene imena naše ubijene dece, sme da pomene i Milicu Rakić i Bojanu Tošović i svako srpsko dete koje su raznele NATO bombe. Srbija NATO agresiju nikada neće zaboraviti, niti oprostiti - poručio je predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Vladimir Ilić.

Pogledajte više