PATRIJARH PORFIRIJE SA IZBEGLICAMA IZ UKRAJINE: Mi znamo kakva je nesreća rat i šta su izbegličke muke, zato ćemo učiniti sve da pomognemo

Novosti onlajn

23. 03. 2022. u 18:45

PATRIJARH Porfirije razgovarao je danas sa Aleksandrom i Marijom Geraščenko, izbeglicama iz Ukrajine i tim povodom se oglasio na svom Instagram profilu i poslao važnu poruku.

Foto: Instagram

Danas sam se susreo i razgovarao sa Aleksandrom i Marijom Geraščenko, izbeglicama iz Ukrajine, kojima se četvrto dete rodilo pred sam polazak u izbeglištvo. Sigurnost i privremeni smeštaj su našli kod svojih kumova, porodice Nedeljković, a veliku zahvalnost izražavaju srpskom narodu za gostoprimstvo i sigurnost koju im je pružio.

Mi kao narod veoma dobro znamo kolika je nesreća rat, a posebno šta su izbegličke muke, i zato ćemo kao Crkva učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo izbeglima iz Ukrajine, ali i da dostavimo pomoć za ratom ugroženo područje.

Sada je najvažnije da rat što pre stane, za to se svakodnevno molimo u Crkvi na bogosluženjima. Molimo se da se izbeglice vrate svojim domovima i da deca što pre ponovo osete toplinu roditeljskog doma.

Pozivam sve da kroz molitvu pokažemo ljubav na delu i da pomognemo našoj braći izbeglicama iz Ukrajine pružajući im svaku pomoć bez obzira na to da li su pravoslavni, katolici ili ateisti, u koju crkvu idu i kako se mole Bogu. To Hristos od svih nas očekuje. - napisao je patrijarh na Instagramu.

Pogledajte više